Actueel


14-02-2011
Uw onderneming in de etalage

De verkoop van uw onderneming zal doorgaans één van de moeilijkste beslissingen zijn die u in uw zakelijke leven als directeur-grootaandeelhouder (dga) zult moeten nemen. Een goed begin is daarbij het halve werk. Met een zorgvuldige en tijdige planning kunt u maximaal voordeel halen uit de overdracht van uw onderneming. Het is geen overbodige luxe om hier ruim op tijd mee te beginnen. Wat zijn de eerste stappen die u in dit proces van bedrijfsoverdracht moet zetten?
Lees meer »
-----------------------
26-01-2011
Auto voordelig naar privé halen?

Vaak is het aanschaffen van een auto in de B.V. gunstiger dan dat u in privé een auto koopt. Neem een auto die u na een paar jaar wel in privé wilt hebben. Het is namelijk mogelijk de auto te zijner tijd voordelig naar privé te halen.
Lees meer »
-----------------------
10-01-2011
Zo kunt u geld ophalen bij het ministerie van financiën

Als u ooit heeft geleverd aan een bedrijf dat failliet ging, wil dat niet per se zeggen dat u naar uw geld kunt fluiten. Soms blijft er geld over na de afwikkeling van een faillissement dat niet is opgeëist. Dit belandt in de zogenoemde consignatiekas van het ministerie van Financiën.
Lees meer »
-----------------------
15-12-2010
Nieuwe werkkostenregeling (WKR): wat u moet weten voor 1 januari 2011

Per 1 januari 2011 wordt een nieuwe regeling ingevoerd: de werkkostenregeling (WKR). Door deze regeling kunt u maximaal 1,4% van uw totale fiscale loon (de 'vrije ruimte') besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor uw werknemers. Daarnaast kunt u bepaalde zaken onbelast blijven vergoeden of verstrekken door gebruik te maken van de gerichte vrijstellingen. Over het bedrag boven de vrije ruimte betaalt u loonbelasting in de vorm van een eindheffing van 80%.
Lees meer »
-----------------------
01-12-2010
BTW op verbouwingen wordt vanaf 1 oktober tijdelijk verlaagd naar 6 procent

Een lager btw-tarief klinkt aantrekkelijk. Ondanks positieve reacties, wordt niet alles voordeliger. Een nieuwe badkamer valt wel onder het lage tarief, een laminaatvloer niet. Tuin niet, parket wel.
Lees meer »
-----------------------
11-11-2010
Minder BPM betalen bij aanschaf zuinige auto

Om de aanschaf van zuinige auto’s te stimuleren, voert het kabinet een aantal BPM -kortingen in. Zo krijgt u in 2010 een korting van € 700 bij de aanschaf van benzineauto’s met een CO² -uitstoot tussen 110 en 120 g/km (gram per kilometer) en voor dieselauto’s met een CO² -uitstoot tussen 95 en 104 g/km.
Lees meer »
-----------------------
09-11-2010
Minder rompslomp bij de grens

Als u vaak goederen in- of uitvoert buiten de Europese Unie, dan kunt u bij de douane een Authorised Economic Operator (AEO)- certificering aanvragen. Met dit certificaat beschouwt de douane u als een betrouwbare partij. U heeft dan minder last van administratieve rompslomp.
Lees meer »
-----------------------
<<  <   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   >  >>