Actueel


26-06-2012
Zakendoen in Rusland

Geen gekleurde hemden, niet zomaar amicaal doen en al zeker geen handgebaren maken. Zakendoen met Russen kent vele regels. Onze etiquette-expert licht ze toe. Een Rus sluit u niet zomaar in de armen. Ze zijn in het begin afstandelijk, terughoudend en soms argwanend. Het vertrouwen winnen kan zomaar enkele ontmoetingen kosten. Hoe verder van Moskou, hoe conservatiever. Ook de kledingkeuze is conservatief. In een gekleurd streepjesoverhemd met wit boord wordt u niet serieus genomen.
Lees meer »
-----------------------
25-06-2012
Zo krijgt u de VAR die u hebben wilt

De Verklaring arbeidsrelatie (VAR) voor 2011 kunt u vanaf 1 september dit jaar weer aanvragen. Ook al doet u het ieder jaar, het blijft toch een beetje ingewikkeld. Bij deze vijf vragen op het aanvraagformulier moet u extra opletten.
Lees meer »
-----------------------
24-05-2012
Hogere rente voor personeelsleningen

Voor het rentevoordeel bij geldleningen aan werknemers moet u in 2012 onder het oude regime voor vergoedingen en verstrekkingen een normrente van 2,85% hanteren.
Lees meer »
-----------------------
24-05-2012
Loonbelastingverklaring moet vóór de eerste loonbetaling

Loonbelastingverklaring moet vóór de eerste loonbetaling. Een rechter bevestigde kortgeleden dat als de loonbelastingverklaring te laat of pas ne de eerste loonbetaling is opgemaakt, het - dure – anoniementarief gehanteerd moet worden.
Lees meer »
-----------------------
24-05-2012
Loonkostensubsidie is per 2012 vervallen

Loonkostensubsidie is per 2012 vervallen Tot vorig jaar kon u voor het in dienst nemen van een uitkeringsgerechtigde - voor de werkloosheid of arbeidsongeschiktheid - een loonkostensubsidie krijgen van UWV.
Lees meer »
-----------------------
01-05-2012
De nieuwe reisbureauregeling

Reisbureauregeling Bent u ondernemer in de reisbranche? Dan vallen uw diensten vanaf 1 april 2012 mogelijk onder de nieuwe reisbureauregeling. Deze regeling geldt in alle EU-landen voor leveranciers van reisdiensten. Of de nieuwe regeling ook voor u geldt en wat er verder verandert voor ondernemers uit de reiswereld, leest u hier.
Lees meer »
-----------------------
20-04-2012
Haal méér uit uw belastingaftrek

Heeft u een kantoor aan huis? Dan kunt u waarschijnlijk uw energiekosten aftrekken.
Lees meer »
-----------------------
<<  <   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   >  >>