Actueel


06-04-2012
Nieuwe vakantiewetgeving van start

De nieuwe wetgeving maakt het er niet makkelijker op. Wij zetten nog eens op een rijtje wat u daar zeker van moet weten. Mét praktisch rekenmodel!
Lees meer »
-----------------------
06-04-2012
Een werknemer met schulden.

Steeds meer mensen komen in financiële problemen, dus ook steeds meer werknemers. Kunt u iets doen om werknemers met financiële problemen te herkennen? En kunt u misschien zelfs helpen problemen te voorkomen?
Lees meer »
-----------------------
16-03-2012
30%-regeling: criterium ingekomen werknemer gewijzigd

Werknemers die woonachtig zijn in het buitenland in een gebied dat aansluit op de grens van Nederland worden vanaf 1 januari 2012 door een aanpassing van de definitie van het begrip ‘ingekomen werknemer’ uitgesloten van de 30% regeling. Dit meldt BDO Adviesgroep Loon- & Premieheffing in de Servicebrief Lonen.
Lees meer »
-----------------------
02-03-2012
Geen BPM-Naheffing zolang kenteken auto niet op naam is gesteld

Gerechtshof Den Haag heeft in hoger beroep geoordeeld dat de BPM niet kan worden nageheven zolang deze kan worden aangegeven en voldaan, dat wil zeggen zolang het kenteken niet op naam is gesteld.
Lees meer »
-----------------------
21-02-2012
Verhuur auto aan fiscale partner

Een ondernemer die zijn auto van de zaak tientallen keren verhuurde aan zijn fiscale partner, krijgt toch te maken met bijtelling.
Lees meer »
-----------------------
01-01-2012
Vanaf 1.1.2012 nieuwe regels getrouwde partners

Vandaag is een nieuwe wet gaan gelden die de regels voor getrouwde partners wijzigt. De gemeenschap van goederen blijft in de wet gehandhaafd. Dat betekent dat als je vóór het ja-woord geen huwelijkse voorwaarden hebt gemaakt bij de notaris, je in gemeenschap van goederen trouwt. Alle bezittingen en schulden die de partners vóór het hadden worden van samen.
Lees meer »
-----------------------
27-12-2011
VAR goed controleren

Als de door u ingeschakelde freelancer of zzp’er over de juiste VAR beschikt, hoeft u geen loonheffing in te houden. De belastingdienst heeft onlangs het controleren van VAR-verklaringen een stuk eenvoudiger gemaakt. Hoe zit dat?
Lees meer »
-----------------------
<<  <   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   >  >>