Actueel


19-11-2011
Het eigen risico

Het eigen risico bestaat uit twee delen: het verplicht eigen risico en het vrijwillig eigen risico. Het verschil tussen beide risico’s is wezenlijk. Bij het vrijwillige eigen risico komen in beginsel alle medische kosten voor eigen rekening, bij het verplicht eigen risico niet.
Lees meer »
-----------------------
18-11-2011
Compensatie eigen risico van de zorgverzekering

U kunt onder bepaalde voorwaarden een geldbedrag ontvangen als compensatie van uw verplichte eigen risico. Dit heet de Compensatie eigen risico (Cer). Iedere verzekerde van 18 jaar en ouder betaalt een verplicht eigen risico voor de zorgverzekering. Als u hoge zorgkosten heeft, betaalt u vaak het volledige eigen risico van de zorgverzekering.
Lees meer »
-----------------------
28-10-2011
Bedrijven kunnen subsidie voor “Het Nieuwe Werken Aanvragen’’

Bedrijven kunnen vanaf 3 oktober 2011 een subsidie van € 18.000 aanvragen voor ‘’ Het Nieuwe Werken’’. In totaal stelt de overheid € 24 miljoen beschikbaar. Werkgevers ontvangen de subsidie om een externe adviseur in te huren. Voorwaarde is dat de adviseur een project uitvoert waarmee bedrijfsprocessen worden verbeterd of de duurzame inzetbaarheid wordt vergroot.
Lees meer »
-----------------------
25-10-2011
Welke btw mag u aftrekken?

Als u uitgaven doet voor uw onderneming, mag u de btw hierover aftrekken. Dit wordt aftrekken als voorbelasting genoemd. U doet dit op uw btw-aangifte. Hier is Art.15 OB van toepassing.
Lees meer »
-----------------------
18-10-2011
Verzendkosten, wel of geen BTW?

Er bestaat bij veel ondernemers verwarring over of ze aan hun klanten op facturen BTW moeten doorberekenen over verzendkosten. Is dit wel of niet nodig? Het antwoord hierop is eenduidig, namelijk: ja, het moet wel!
Lees meer »
-----------------------
06-10-2011
Steun voor studenten met bedrijf

Het kabinet versoepelt de regels voor studenten met eеn eigen bedrijf. Als ze in het jaar van hun afstuderen al geld verdienen met een bedrijf mogen ze hun studiebeurs houden. Dat staat in een brief over onderwijs en ondernemerschap van minister van Economische Zaken Verhagen en staatssecretaris van Onderwijs Zijlstra.
Lees meer »
-----------------------
01-04-2011
Kwijtschelding ook voor zelfstandigen

Kleine zelfstandigen met een inkomen op of onder de bijstandsnorm kunnen voortaan ook aanspraak maken op kwijtschelding voor hun lokale belastingen. Per 1 april 2011 is een wijziging van de Uitvoeringsregeling Invorderingswet 1990 in werking getreden die provincies, gemeenten en waterschappen de mogelijkheid biedt om lokale belastingschulden van kleine zelfstandigen kwijt te schelden.
Lees meer »
-----------------------
<<  <   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   >  >>